fredag den 19. juli 2013

Citron FULDmåne

Jeg stødte på denne opskrift på én af mine yndlingsblogs, Valdemarsro, og måtte selvfølgelig også prøve.
Det er Mette  Blomsterbergs opskrift.
Den hedder godt nok smørbagt citronmåne, meeen efter min mening er der for meget smør i.
Den må prøves igen og så må vi se om det kan lade sig gøre:)

Glasuren er ikke Mette Blomsterbergs, men Markus Grigos!

Dej 1:

250 g blødt smør

1stang vanille

125 g flormelis  

125 g rørsukker 

150 g stuetemperede æg

100 g stuetemperede æggeblomme

190 g hvedemel

65 maizenamel

1 citron saft + skal

Pisk æg, vanille,  rørsukker og flormelis luftigt. Kom æg i lidt ad gangen.

Sigt hvedemel og maizenamel i dejen.  Kom citronsyre og skal i og rør forsigtigt. 


Dej 2:

125 g marcipan

85 g sukker

50 g blødt smør

75 g stuetemperet æg

Ælt marcipan og sukker sammen.  Kom smør i og ælt. Kom æg i lidt af gangen. 

Bland forsigtigt de to deje sammen.

Bages 45 min ved 190º i en springform på 20 cm.

Glasur:

2 citroner (saft + skal)

1/2 dl past. æggehvider

200 g sigtet flormelis

1 tsk blødt smør

Riv skallen på citronerne fint og lad det lufttørre på en tallerken.

Pres saften af citronerne og kom det i en lille gryde. Kog saften ind,  så der kun er lidt koncentrat tilbage. Rør æggehvide og flormelis forsigtigt sammen i en lille skål. Tilsæt saften til glasuren sammen med smør. Den skal være tyktflydende.  Hæld det over kagen og drys med det lufttørrede citronskal.  Lad kagen "tørre" en time inden der skæres i den.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar